Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ducks Can Groove

/

”Different frogs, different times”

Annons

Betyg: 3 Efter fyra skivor fulla av det musikaliska arvet från Jimi Hendrix släpper nu Ducks Can Groove sitt första egenkomponerade album. Även om bandet inte har någon sångare så är det glasklart att gitarristen Stefan Edfeldt är den ledande rösten. Varje låt cirkulerar runt Edfeldts frenetiska effektstampande och tonvridande. Vilket i längden blir lite tråkigt faktiskt.

Alldeles för ofta är trummisen Erik Edlund och basisten Fredrik Eriksson oförmögna att skapa balans till Edfeldts gitarronani vilket gör trion något odynamisk. Trots det är ”Different frogs, different times” en riktigt trevlig platta som startar explosivt med ”El vino did flow” och sedan klättrar längs krångliga melodier och jazzigt trumspel fram till bluesiga ”Come one, come all”.

Efter det dras tempot ner en bit, men det är inte förrän avslutande titelspåret ”Different frogs, different times” som Ducks Can Groove verkligen visar sin styrka även i mer finstämda och kontrollerade former.

Även om det kanske går att balansera och förfina metoden så har Ducks Can Groove i alla fall visat att de har eget material som inte bara duger, utan också stundtals är både intelligent och charmigt.

Mer läsning

Annons