Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubstepgeni med rörigt sound

"Recess"

(Warner Music)

Bästa låten: "Ragga bomb"

Annons

"För att färdas tusen mil från jorden behöver en raket så här mycket kraft", säger en röst i inledningen till Skrillex fullängdsdebut "Recess". Sedan är elektrobombardemanget i full gång. "Wub wub"-basgångar och "waw waw"-syntljud avlossas hej vilt och frammanar fantasibilder av en framtid där arga robotar krigar mot Skrillex-liknande motståndsmän.

Det krävs begåvning för att mixa ihop samplingar och beats i ett så här våldsamt tempo och det råder ingen tvekan om att Skrillex är något av ett dubstep-geni. Bäst blir det i låtar som "Ease my mind" med svenska Niki & The Dove, där brytningen mellan melankolisk sång och tunga elektrobeats blir som tydligast, eller tvärtom i låtar som "Ragga bomb" som är hyfsat konsekvent till sin stil. Tyvärr är soundet ofta så rörigt att man som lyssnare tappar intresset.

Karl Dalén

karl.dalen@tt.se