Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubstepgeni med rörigt sound

"Recess"

(Warner Music)

Bästa låten: "Ragga bomb"

Annons

"För att färdas tusen mil från jorden behöver en raket så här mycket kraft", säger en röst i inledningen till Skrillex fullängdsdebut "Recess". Sedan är elektrobombardemanget i full gång. "Wub wub"-basgångar och "waw waw"-syntljud avlossas hej vilt och frammanar fantasibilder av en framtid där arga robotar krigar mot Skrillex-liknande motståndsmän.

Det krävs begåvning för att mixa ihop samplingar och beats i ett så här våldsamt tempo och det råder ingen tvekan om att Skrillex är något av ett dubstep-geni. Bäst blir det i låtar som "Ease my mind" med svenska Niki & The Dove, där brytningen mellan melankolisk sång och tunga elektrobeats blir som tydligast, eller tvärtom i låtar som "Ragga bomb" som är hyfsat konsekvent till sin stil. Tyvärr är soundet ofta så rörigt att man som lyssnare tappar intresset.

Karl Dalén

karl.dalen@tt.se