Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla känslor på Grimsta

Annons


Brommapojkarnas 2–0-seger mot Degerfors gav tårar av både glädje och sorg.

BP får kvala till allsvenskan, för Degerfors blir det spel i division 1 nästa år.

-Jag kvalar gärna mot Gefle, säger tvåmålsskytten Joakim Hagernäs.

Publiken som letat sig till Grimsta i västra Stockholm på lördagseftermiddagen tittade nästan lika mycket på resultattavlan som på planen. Och när Ängelholms segermål mot Assyriska blinkade till på övertid strax innan Brommapojkarnas 2–0-mål steg jublet över Grimsta.

-Jag hörde jublet från publiken. Men jag hade ingen riktig koll på vilka matcher som var vilka på resultattavlan så jag var tvungen att fråga en lagkamrat. Men då kändes det bra, säger Joakim Hagernäs.

Om två och en halv vecka inleds kvalet för det formstarka stockholmslaget. De avslutade serien med fem raka segrar och 13–0 i målskillnad och nu väntar mycket jobb för tränaren Kim Bergstrand.

-Nu ska jag åka runt och titta på lagen vi kan få möta. Sedan måste vi hitta en bra träningsmatch också. Men just nu är det inte så svårjobbat, det är riktigt kul, säger Bergstrand.

För Degerfors var det inte lika kul. De var det klart bättre laget fram tills BP:s ledningsmål efter en halvtimme. Sedan tappade de allt efter utvisningen på Tobias Solberg tio minuter in i andra halvlek. En onödig utvisning som Solberg drog på sig genom två varningar inom loppet av en minut.

-Det är inte bra att ta en utvisning i offensivt läge. Det känns oerhört tungt att åka ut med ett lag som spelat så många bra matcher, säger Degerfors tränare Janne Stahre.

Även Enköping får lämna svensk elitfotboll – trots 2–1-seger i "måstematchen" mot Mjällby. Då bottenkonkurrenterna Jönköping Södra och Limhamn/Bunkeflo mycket påpassligt spelade oavgjort, 1–1, så klarade de båda kvar sig på kvalplats tack vare bättre målskillnad.

Mer läsning

Annons