Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla fängelsestraff för krogägare

Den tidigare krogägaren som försvann mad kassan från ett tält efter Storsjöyran döms på nytt till fängelse. Den här gången för smuggling av narkotika i Norge.

Straffet blir två år och tre månader i Oslo tingsrätt.

Han åkte fast för smuggling av 14 kilo marijuana till Norge tillsammans med ytterligare två män, när han var efterlyst för misstänkta ekobrott med koppling till kroghärvan i Östersund.

Samtliga döms för grov smuggling i Norge. En av dem körde av en färja med marijuana som förvarades i ett lönnfack. I en annan bil färdades krogägaren och en tredje man när de åkte fast med drygt 200 tabletter dopingmedel.

Oslo tingsrätt har kommit fram till att samtliga deltagit i smugglingen av marijuanapartiet och att krogägaren haft ett finger med i planeringen.

I samband med rättegången i kroghärvan i Östersund i somras dömdes han till två års fängelse för ekonomisk brottslighet.