Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla DM-finaler i kväll

Det spelas DM-finaler i Ytterhogdal samt Östersund i kväll. Sporten är på plats på bägge arenor och uppdaterar vid mål.

På Svedjevallen i Ytterhogdal möts obesegrade division 4-laget Ytterhogdal och Östersunds FK från superettan i kampen om herrarnas DM-titel.

Krokom/Dvärsätt och Östersunds DFF gör upp om damernas titel på Jämtkraft Arena. Båda lagen tillhör toppskiktet av division 1-serien, där formstarka K/D avancerat till en fjärdeplats medan ÖDFF fortfarande håller ledningen.

Damernas final började en kvart tidigare (18.45) och där blev det dramatiskt efter bara två minuter. K/D-målvakten Christina Dineson hamnade snett på en utrusning och fick rött kort direkt när hon drog omkull ÖDFF-centern Taiwo Adeshigbin. Frisparken blev resultatlös, men K/D nere på tio man under resten av finalen! Lisa Brandén ersätter i målet.

Med en spelare mer på planen tog ÖDFF ledningen i 27:e minuten. Taiwo Adeshigbin snappade upp en svag hemåtpassning och gjorde enkelt 1–0.

– Det märks att det är en prestigefylld match. Det satsas rejält i duellerna och det har blivit tre gula och alltså ett rött kort redan i paus, säger Joacim Clarin som är på plats för Sporten.

K/D:s offensiva spel har förstås lidit av att laget är en spelare kort, men i början av andra halvlek kom kvitteringen. Danielle Au sköt 1–1 på straff.

Matchen stod 1–1 efter 90 minuter och efter en dramatisk straffläggning kunde ÖDFF stå som segrare.

Ytterhogdals nolla höll i en kvart, innan Bobo Sollander kom i gång. På fem minuter gjorde han två mål för ÖFK. Först fint frispelad av Alexis Mendiola, sedan efter att ÖFK:s höga press stressat fram misstag i Ytterhogdals försvarsled. 0–2 stod sig sedan till pausen, innan Bobo på nytt ökade på till 0–3 tidigt i andra halvlek.

Grace Tanda och Stefan Ilic ökade på ytterligare för ÖFK i andra halvlek. Troy Pennycooke-Morgan gjorde ett tröstmål för Ytterhogdal.