Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt upp för Lena och Orup

Annons


Deras krogshow blev en lyckosam Sverigeturné. Nu släpper Lena och Orup skivan "Dubbel" också.

-Vi får inte nog av varandra, säger Lena Philipsson.

"It takes two, baby", sjöng Marvin Gaye och Kim Weston i en gammal Motownlåt. Lena Philipsson och Thomas "Orup" Eriksson tycks hålla med. Fyra år efter "Det gör ont" och den efterföljande showframgången har duon gjort en skiva tillsammans. Klassiska duolåtar inspirerade "Dubbel", som är full av ogenerade stölder från soulen och countrymusiken.

-Jag lyssnade självklart på Johnny Cash och June Carter, även Marvin Gaye och Tammi Terrell. Sen tycker jag att Sonny och Cher är underskattade, säger Orup.
Båda skrev musiken

Duetter innebar en ny utmaning för honom som låtskrivare.

-Det finns två olika sätt - antingen skriver man texten som en dialog, eller så gör man en allmängiltig text som båda kan sjunga samtidigt. Dialogerna är svårast, de kan lätt bli larviga, säger Orup som ändå är stolt över låtar som "Fotbollsstjärna" och "Fem minuter i himmelen".

Men det var inte bara maestro Orup som stod för musiken.

-Kors i taket, han släppte in mig i låtskrivandet och jag fick med lite countryinfluenser. Men det gäller att fatta snabba beslut. Orup är rastlös, jag är veligare, säger Lena.
Inga nya låtar på turnén

Samtidigt som duon lanserar skivan är de mitt uppe i "Lena + Orup", turnén som bygger på deras krogshow. Räkna dock inte med att få höra sånger från "Dubbel" under föreställningarna.

-De nya låtarna kan omöjligen konkurrera med våra gamla hits, säger Lena.

Turnén har pågått hela hösten och svetsat samman duon ytterligare, vilket göder ryktet att Lena och Orup snart är ett par även privat.

TT Spektra: Gemensam turné, gemensam skiva och gemensamt hotellrum?

-Haha, det är klart vi inte har. Faktum är att vi inte umgås särskilt mycket alls. Det är en förutsättning för att orka glittra och säga "Åh, Orup..." när vi showar på kvällarna. Han har sina tv-spel i turnébussen och jag löser mina korsord. Vi är olika som personer, säger Lena.

-Tidigare försökte jag hjälpa henne med korsorden, men jag var för dålig, säger Orup.
Inget mer Melodifestivalen

Trots framgången med "Det gör ont" har de inga planer på att vara med i Melodifestivalen igen.

-Det finns inte på vårt schema. Jag har gjort det där nu, säger Lena.

-Man tar såna risker som etablerad artist, fallet blir så mycket större om det inte funkar, säger Orup som ändå inte utesluter att han kommer att medverka - som soloartist.

-Det kommer att hända. Frågan är bara när, säger Orup.

Mer läsning

Annons