Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt så stor skola

Två år efter branden är den nya skolan klar. Vårterminen 2014 kommer lågstadieeleverna och förskolebarnen att få flytta till de nya lokalerna i Hackås.

Annons

Redan en månad efter branden som härjade i Hackås skola för snart två år sedan stod det nya lokaler på platsen. Då handlade det om baracker som ställts upp på den tidigare fotbollsplanen.

– De provisoriska lokalerna är 500 kvadratmeter så det har varit trångt. Personalen har varit otroligt tålmodig, säger Sven-Erik Freskgård, fastighetschef.

När eleverna kommer tillbaka efter nyår flyttar de in i de nya lokalerna som är dubbelt så stora som de provisoriska.

– Nu tillför vi en riktigt modern skola i landsbygden och det är ovanligt, säger Hans Green, vd för Bergs hyreshus.

På måndagen överlämnades lokalerna till verksamheten och under tisdagen började inredningen av biblioteket.

Mitt i skolan kommer man in i ett stort rum. Det är centrum i skolan och har 8,5 meter i takhöjd.

– Här är ljushallen. Den är som ett torg inne i skolan där det kommer gå att leka samt ha teater och andra föreställningar. Både skoleleverna och förskolebarnen finns i anslutning till ljushallen, säger Sven-Erik Freskgård.

Ventilationen och ljudmiljön är något som det arbetats hårt med.

– Ventilationen är helt automatstyrd och ändras beroende på hur många som vistas i lokalen. Arkitekten har gjort ett otroligt bra jobb för väggar är utformade för att absorbera ljud och taket är bra ljudisolerat, säger Sven-Erik Freskgård.

– Jag måste få skryta lite. Utan Sven-Erik hade det inte gått så smidigt. Han har gjort ett fantastiskt jobb och såg till att det fanns nya lokaler för eleverna bara några dagar efter branden, säger Jon Olofsson, ordförande för Bergs hyreshus.