Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelmoral om vården

Annons

Från borgerligt håll brukar det påstås att privatiseringen av sjukvården skulle ge en bättre, mera tillgänglig sjukvård för alla till ett lägre pris.

I privatiseringens förlovade land USA är den genomsnittliga sjukvårdskostnaden betydligt högre än i Sverige.

Samtidigt är barndödligheten mer än dubbelt så högt i detta land med en högre BNP per invånare.

Korruptionsskandalen och hemlighetsmakeriet runt upphandlingen av Karolinska Sjukhuset är det senaste exemplet på borgarnas misshushållning.

Snacka om dubbelmoral och förljugna bilder.

Enligt flertalet oberoende vetenskapliga undersökningar tycks samma trend gälla all offentlig verksamhet som privatiseras, avregleras, konkurrensutsätts eller läggs ut på entreprenad.

Nu är det definitivt dags att effektivt sätta stopp för alla som vill avveckla de verksamheter som, styrd av demokratiskt valda representanter, garanterar en gemensam välfärd.

Offentliga medel ska inte förvandlas till vinster för riskkapitalbolag, bonusar till direktörer eller fantasilöner i ideella föreningar, varken inom skolan, vård och omsorg, sjukvård, läkemedelsförsäljning eller andra områden.

Kick Leijnse (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel