Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelbakad potatis med bacon och ost

Dubbelbakad potatis är bakad potatis som fylls som vanligt och sedan gratineras. Potatisarna är enkla att förbereda för att ätas till kamben eller som de är, med en god sallad.

Annons

4 personer

4 bakpotatisar

en halv purjolök

140 g tärnad bacon

1 dl lätt crème fraiche paprika & chili

200 g riven ost gratäng

1 krm salt

Sätt ugnen på 200 grader. Baka potatisarna i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 1 timme. Låt svalna något. Sätt ugnen på grill, 225 grader. Skiva purjolöken tunt. Stek baconet och tillsätt purjolöken. Fortsätt steka tills löken är mjuk. Halvera, gröp ur potatisarna och mosa ihop inkråmet med purjofräs, crème fraiche, hälften av osten och salt. Fördela i skalhalvorna och strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen 8–10 minuter. Receptet kommer från Arla.