Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel teaterföreställning med skratt och mycket glädje

/
 • Fjällhumlornas energi och spelglädje på scenen smittade av sig på publiken. Här spelas det skogsgolf. Att prinsessan dessutom fyllde år gjorde det hela till en perfekt dag.
 • Teatergruppen Fjällhumlorna, med skådespelare från Åre kommuns gruppboenden, tar emot folkets jubel efter föreställningen. Foto: Elisabet Rydell-Janson
 • Publiken var förtjust. Applåderna ville aldrig ta slut.
 • Fjällhumlornas energi och spelglädje på scenen smittade av sig på publiken. Här spelas det skogsgolf. Att prinsessan dessutom fyllde år gjorde det hela till en perfekt dag.
 • Megafon heter teatergruppen Bardas pjäs. Här framför Christin Berglund och Olof Hedman en dialog om funktionshinder på scenen. Bakom kulisserna förbereder sig Victoria Olofsson och Ronny Evertsson.
 • Bardas Frida Edlund spelar en synskadad kvinna som inte får vara med i dansgruppen. Att hon visst kan dansa visar hon i ett solodansnummer.
 • Teatergruppen Barda från Östersund inledde fartfyllt i den egna pjäsen ”Megafon – om oss, av oss, med oss”.

Dubbel teaterföreställning bjöds det på i Järpen i torsdags när teatersällskapen Fjällhumlorna i Åre och Barda från Östersund framförde varsin pjäs inför ett fullsatt auditorium i Åre gymnasieskola.

Annons

Skolan är för övrigt tom, det är mitt i sportlovet, spöregnar ute men på skolans borggård finns knappt en parkeringsplats. Uppe i aulan är det full aktivitet och knappt en stol ledig. För detta var två föreställningar man inte ville missa.

Först ut är Fjällhumlorna, där skådespelarna kommer från Åre kommuns gruppboenden och Margaretagården i Mörsil. De uppträdde i Järpen även i höstas och nu återkom de för en ny föreställning, en både sagolik och burlesk historia med mycket skratt och glädje. I rolluppsättningen finns prins och prinsessa, troll och häxor och en rad andra komiska figurer. En ny variant på golf, skogsgolf, spelar också en viktig roll i handlingen.

Publiken skrattar gott och skådespelarna ser ut att ha minst lika roligt, deras glädje är oemotståndlig och smittar av sig till alla.

Efter paus och kaffe kommer teatergruppen Barda från Östersund. Gruppen turnerar med sin egenhändigt skrivna pjäs ”Megafon – om oss, av oss, med oss”, producerad av Estrad Norr med Gustav Kling som scenkonstchef. Den handlar om vem som är normal och inte, hur det är att leva i ett gruppboende, kort sagt, hur det är att leva med funktionshinder.

Mer läsning

Annons