Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel seger för Adam Tensta

Annons


Adam Tensta blev dubbel vinnare när Svenska Musikförläggareföreningen delade ut sina årliga priser vid en gala i Stockholm på fredagen. Hiphoparen prisades som både Årets nykomling och för Årets svenska låt ("My cool").

I kategorin Årets nykomling valdes Adam Tensta ut i skarp konkurrens från de övriga nominerade - Kleerup, Lykke Li och Markus Krunegård.

-Kul att få uppskattning för det man jobbar så hårt för. Alla de övriga nominerade är magiska. Jag inspireras mycket av dem och hoppas kunna samarbeta med dem framöver, säger Adam Tensta.

För ett år sedan kom albumdebuten "It's a Tensta thing" och nu ska skivan släppas i övriga Skandinavien.

-Ambitionen är att byta ut ett antal spår med nya låtar. Vi jobbar i studion för fullt men jag vill inte säga hur många nya låtar det blir. Hur det låter? Hehe, ni får se, säger Adam Tensta.

Fansen får dock vänta på den riktiga uppföljaren till debuten.

-Jag har inte börjat jobba med den än. Jag är precis där jag borde vara just nu, har inte bråttom. Nästa skiva kommer tidigast i slutet av 2009, mer kan jag inte säga nu.

Galan Musikförläggarnas pris anordnades för sjätte året i rad. Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth var på plats och delade ut ett pris för livsgärning inom musiken till kompositören Sven-David Sandström.

Årets gala hyllade också minnet av tre stora svenska låtskrivare och musiker: Denniz Pop, Ted Gärdestad och Esbjörn Svensson. Janne Schaffer uppträdde med en hyllning till Ted Gärdestad.

Mer läsning

Annons