Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel matmeny påäldreboenden i Krokom

Inte bara en maträtt utan två stycken ska serveras på äldreboendena i Krokom.

Krokoms kommun ska under våren och hösten, på prov, införa en meny med möjlighet för de boende välja mellan två maträtter på de särskilda boendena i kommunen.

Ansvariga för äldreboendena i kostenheten i kommunen har föreslagit att två rätter ska serveras i Offerdal och i Krokom.

"Tillsammans föreslår man både från äldreomsorgen och kostenheten att under en tremånadersperiod prova att servera två rätter i matsalen på Hällebo och i Karlavagnen på Blomstergården för att därefter utvärdera detta", skriver tjänstemännen i sitt förslag.

Kostenheten har sedan tidigare konstaterat att den inte ser några större problem att servera två rätter till alla eftersom två rätter redan tillagas i dag. Däremot uppskattas matsvinnet öka med upp mot 50 procent.

Vidare anser tjänstemännen att det inte bör vara en prioriterad satsning att erbjuda samtliga särskilda boenden två maträtter i framtiden:

"Man bedömer att andra insatser kring måltiden som karottservering på borden och att personal sitter med och deltar vid måltiden skulle ha större inverkan på trivsel och meningsfullhet i tillvaron för de äldre på flera av säbo-avdelningarna tillsammans med möjlighet till ökad delaktighet i innehållet i matsedel och önskekost".