Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel matmeny påäldreboenden i Krokom

Inte bara en maträtt utan två stycken ska serveras på äldreboendena i Krokom.

Annons

Krokoms kommun ska under våren och hösten, på prov, införa en meny med möjlighet för de boende välja mellan två maträtter på de särskilda boendena i kommunen.

Ansvariga för äldreboendena i kostenheten i kommunen har föreslagit att två rätter ska serveras i Offerdal och i Krokom.

"Tillsammans föreslår man både från äldreomsorgen och kostenheten att under en tremånadersperiod prova att servera två rätter i matsalen på Hällebo och i Karlavagnen på Blomstergården för att därefter utvärdera detta", skriver tjänstemännen i sitt förslag.

Kostenheten har sedan tidigare konstaterat att den inte ser några större problem att servera två rätter till alla eftersom två rätter redan tillagas i dag. Däremot uppskattas matsvinnet öka med upp mot 50 procent.

Vidare anser tjänstemännen att det inte bör vara en prioriterad satsning att erbjuda samtliga särskilda boenden två maträtter i framtiden:

"Man bedömer att andra insatser kring måltiden som karottservering på borden och att personal sitter med och deltar vid måltiden skulle ha större inverkan på trivsel och meningsfullhet i tillvaron för de äldre på flera av säbo-avdelningarna tillsammans med möjlighet till ökad delaktighet i innehållet i matsedel och önskekost".