Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drygt 200 cyklade Storsjöklassikern

/
  • Det var många som valde att ge sig ut och cykla i lördags, när Storsjön runt gick av stapeln.Foto: Lars-Eje Lyrefelt
  • I år cyklade Emil Carstedt och Ida From olika distanser. Men nästa år kan de få cykla ihop. Ida From funderar nämligen på att försöka sig på ett helt varv runt Storsjön. ”När jag gick i mål efter tio mil kändes det bara härligt”, säger hon. De två är för övrigt inte riktigt färdigcyklade för dagen. Först ska de cykla de tre kilometrarna hem till Lugnvik innan de kan parkera hojarna.

Välj vilken sträcka du vill – 5, 10 eller kraftprovet 20 mil.Cykelloppet Storsjön runt har flera distanser beroende på hur tränad eller våghalsig du är. I lördags arrangerades den 43:e upplagan av motionsklassikern.

Annons

Storsjön runt arrangerades på lördagen. Som vanligt fanns tre distanser att välja på för cyklisterna – 5 mil, 10 mil eller runt hela sjön, 20 mil.

Drygt 200 cyklister hade valt att köra hela Storsjön runt och startade klockan åtta på morgonen vid curlinghallen.

Först i mål av alla var Mats Nilsson från Kiruna som cyklade hela sträckan. Han kom i mål kvart över ett.

Ida From åkte Storsjön runt för andra gången. Hon har tidigare jobbat som spinninginstruktör. Där väcktes intresset för landsvägscykling. I år har hon hunnit med 50-60 mil innan hon cyklade tio mil av Storsjön runt.

– Det är väl för lite egentligen, säger hon.

Hittills har hon cyklat mellansträckan 10 mil med start i Myrviken. Men redan kort efter målgång har hon bestämt sig för att spänna bågen inför nästa år.

– Då blir det faktiskt hela, säger Ida From.

Efter att hon rullade i mål så blev det en stunds väntan. Pappa Steve From och pojkvännen Emil Carstedt hade valt att cykla hela sträckan. 20 mil runt Storsjön. Liksom för flickvännen var det andra gången Emil Carstedt var med.

– Jag har cyklat en halv och så en hel, säger Emil Carstedt.

Vad är skillnaden?

– Det är dubbelt så jobbigt.

När han kom i mål fyllde Emil Carstedt på kolhydratdepåerna i kroppen med en öl.

– Den har man haft i tankarna de sista 15 milen, säger han.

Mer läsning

Annons