Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dryckestillverkning i gamla Brand Factory

Dryckestillverkaren Lars-Olof Mattsson flyttar nu produktionen till Sveg. Tillsammans med Ica-handlare Leif Lindström har han köpt gamla Brand Factorys lokaler.
– Det här öppnar får många nya spännande produkter, säger Lars-Olof Mattsson

Annons

Den 10 juli gick köpet igenom och Lars-Olof Mattsson och Leif Lindström stod som ägare till gamla Brand Factorys lokaler, genom ett nybildat bolag.

– Det vore synd om en sådan fin lokal skulle få stå oanvänd. Vi ville inte att den skulle gå samma öde till mötes som vissa andra lokaler i Sveg. Och dessutom har jag en verksamhet att stoppa in i den från början, säger Lars-Olof Mattsson.

Den verksamheten är tillverkningen av hans drycker som tidigare gjorts på andra platser utanför Härjedalen.

– Allt övrigt har gjorts här på plats men det här blir den sista pusselbiten, säger Lars-Olof Mattsson som också berättar att de nya lokalerna ger möjlighet till nya produkter i mindre serier som saft, glögg och kolsyrade drycker.

– Drömmen vore att spåra upp gamla läskrecept från bryggerierna som fanns i Sveg och göra något av det, säger han.

Blir det några fler arbetstillfällen i Sveg tror du?

– Det är målsättningen på sikt. Sedan är det svårt att säga hur många och när.

Dryckesproduktionen kommer att ta upp 200-300 kvadratmeter av de gamla fabrikslokalerna som totalt är på cirka 2000 kvadrat. Tanken är hyra ut resten till hugade företagare.

– Vi har fått flera förfrågningar. Det är fina lokaler för kontor och lättare tillverkning. Vi räknar med att kunna hyra ut till företagare som vill ha lokaler nära E45, säger Lars-Olof Mattsson