Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dryckestillverkning i gamla Brand Factory

Dryckestillverkaren Lars-Olof Mattsson flyttar nu produktionen till Sveg. Tillsammans med Ica-handlare Leif Lindström har han köpt gamla Brand Factorys lokaler.
– Det här öppnar får många nya spännande produkter, säger Lars-Olof Mattsson

Den 10 juli gick köpet igenom och Lars-Olof Mattsson och Leif Lindström stod som ägare till gamla Brand Factorys lokaler, genom ett nybildat bolag.

– Det vore synd om en sådan fin lokal skulle få stå oanvänd. Vi ville inte att den skulle gå samma öde till mötes som vissa andra lokaler i Sveg. Och dessutom har jag en verksamhet att stoppa in i den från början, säger Lars-Olof Mattsson.

Den verksamheten är tillverkningen av hans drycker som tidigare gjorts på andra platser utanför Härjedalen.

– Allt övrigt har gjorts här på plats men det här blir den sista pusselbiten, säger Lars-Olof Mattsson som också berättar att de nya lokalerna ger möjlighet till nya produkter i mindre serier som saft, glögg och kolsyrade drycker.

– Drömmen vore att spåra upp gamla läskrecept från bryggerierna som fanns i Sveg och göra något av det, säger han.

Blir det några fler arbetstillfällen i Sveg tror du?

– Det är målsättningen på sikt. Sedan är det svårt att säga hur många och när.

Dryckesproduktionen kommer att ta upp 200-300 kvadratmeter av de gamla fabrikslokalerna som totalt är på cirka 2000 kvadrat. Tanken är hyra ut resten till hugade företagare.

– Vi har fått flera förfrågningar. Det är fina lokaler för kontor och lättare tillverkning. Vi räknar med att kunna hyra ut till företagare som vill ha lokaler nära E45, säger Lars-Olof Mattsson