Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Drunkningen var en tragisk olyckshändelse"

17 juli drunknade en 18-årig kvinna i Forsaån. Sedan dess har polisen arbetat för att ta reda på hur det gick till.

– Det var en tragisk olyckshändelse säger Per Thelin, utredare,

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades ut. Kvinnan hade hittats livlös i vattnet och andra människor som var på plats hade börjat hjärt-lungräddning när räddningstjänst kom fram.

Platsen där det hände ligger i mycket oländig terräng, längre nedströms ån än där människor i allmänhet brukar hålla till.

Det har länge varit oklart hur olyckan gått till och därför har polisen undersökt händelsen närmare bland annat genom att gå igenom rapporter från personal som kom till olycksplatsen.

– Flickan gick på en klippa när hon ramlade i vattnet. Det fanns människor i hennes omgivning som såg när hon gick iväg. När hon sedan försvann började man leta henne, säger Per Thelin.

Flera andra som var där hjälpte till i sökandet. Hon hittades livlös i vattnet.

I samband med händelsen framkom uppgifter att flicka inte kunde simma, men det stämmer inte.

– Vi vet nu att hon kunde simma eftersom hon gått på simskola i ett badhus. Varför det kom fram uppgifter om att hon inte kunde det först vet vi inte.

– Det är en helt annan sak att simma i en bassäng än utomhus och Forsaån är lömsk, säger Per Thelin.