Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstugor ska bli verklighet i Duved

Drömstugan i Sverige AB har skrivit avtal med Camp Duved för att bygga attraktiva fritidshus på campingområdet. Nu fattas bara en planändring innan de första stugorna kan byggas.

LT har tidigare berättat om reseprofilerna Mats Svensson och Pigge Werkelin, som med Drömstugan AB vill bygga ”ett campingens Skistar” på speciella platser i fjällen och vid havet.

Upplägget är ett slags timeshare där man köper sin stuga i form av en bostadsrätt som hyrs ut till andra när man inte använder den själv.

Tomas Karlsson, som har ett förflutet med Svensson både från Holiday Club Åre och Skistar, är VD i bolaget. Han säger att Duved var ett förstahandsval.

– Med läget vid Åreskutan och Mullfjället och med alla aktiviteter och all service i anslutning till orten är det verkligen en drömplats som passar in i vårt koncept med Sveriges mest attraktiva fritidsboende. Vår ambition är att lyfta anläggningen till en 4 till 5-stjärnig nivå.

Enligt Karlsson har man redan börjat uppröjningen på campingplatsen i Duved, men dagens husvagnsplatser ska finnas kvar och bli en del av anläggningen.

En ansökan om planändring har lämnats in till Åre kommun, där man också ser positivt på projektet. Enligt näringslivschefen Janne Andersson är satsningen intressant av flera skäl:

– Den ger våra gäster fler valmöjligheter till semesterboende i kommunen, den bygger vidare på befintlig verksamhet och den bidrar förhoppningsvis till att fler besökare kommer för att uppleva Åre året runt, säger han.