Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömläge

Man borde kanske skaffa sig en drömbok. För visst vore det intressant att veta vad ens drömmar betyder? Det mesta försvinner ju förstås så fort man vaknar, men en del drömmar har för vana att återkomma och fästa sig i minnet.

Annons

Dit hör de där inte-hitta-ända-fram-drömmarna.

Man är på väg till en viss adress, ofta en välbekant sådan. Man går på kända gator som helt plötsligt blir till återvändsgränder. Man hamnar i helt främmande trakter och vägen blir längre och längre. Till slut är man ända ute på landet och vet inte hur man ska ta sig fram. Varför kan man inte hitta fast man gått där förr? Tack och lov vaknar man just då!

Sen finns det yrkesvarianter på samma tema. För min del betyder det att jag till exempel ska vikariera i en helt främmande skola. Naturligtvis är jag ute i sista minuten. Nu gäller det att snabbt hitta klass 8c. Jag rusar fram i korridorer och uppför trappor. Ingen 8c. Och ingen vet var de finns. Men i lärarrummet måste de väl veta? Nedför och uppför trappor återigen. Fel ingång. Jag måste leta efter en sidoentré. Och klockan går. Hur ska jag hinna? Äntligen någon att fråga. Du ska till ett annex!

Märkvärdigt att man ska behöva trava över både åker och äng för att komma dit. Vilken mardröm!

Undrar hur andra yrkeskategorier drömmer? Sjuksköterskan rusar förmodligen omkring och letar sina patienter, och byggnadsarbetaren snickrar på fel hus. Alla har sina mar/drömmar, skulle jag tro, och varför, och till vilken nytta?

Kanske drömboken kan svara.

Mer läsning

Annons