Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Drömfisket har försvunnit”

Länets fisketurismnäring sålde för inte länge sedan 185 000 fiskekort per år, en siffra som i dag ligger på runt 120 000.

– Vårt läns sportfiske förtjänar att ligga minst 50 procent över den allra högsta siffran, säger Sven-Ola Öhlund, som i egenskap av fiskare med hjärta för länet och tillsammans med sin hustru Ulla bestämt sig för att göra vad han kan i ärendet.

Fisketurismen omsätter stora pengar och så här stora tapp är inte bra för länet.

Öhlund konstaterar att konkurrensen om fisketuristerna har ökat och där vårt län hamnat en smula i bakvatten bakom både Norrbotten, Västerbotten och Dalarna.

– Drömfisket i länet har försvunnit, liksom annonseringen, samtidigt som bensinpriset stigit och våra konkurrenter annonserat friskt i fiskemedia.

– Om man ska betrakta det utvecklingsarbete som jag deltog i på länsstyrelsen kan jag misstänka att vi utvecklade alltför många områden och att områdena i konkurrensen slagit ihjäl varandra.

– Vi borde ha begränsat oss en smula.