Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drog ner hela brallan

Annons

Zlatan tog sin första titel med Barcelona, Chippen kastades ut från Lagerbäcks landslag, Sverige piskade upp Ryssland i damernas EM-premiär och ÖFK tog tre synnerligen viktiga poäng mot kökollegan Skellefteå.

Visst, men veckans absoluta snackis är naturligtvis Karin Thomassons besked att det kan dröja ytterligare fem år innan vi har en ny ishall i Östersund.

Snacka om att förolämpa en stor samling engagerade människor som i åratal jobbat hårt för att få drägliga förhållanden att bedriva en verksamhet som de älskar mer än det mesta här i livet.

Karin Thomasson är Miljöpartist, kommunalråd i Östersund och ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Som sådan är hon naturligtvis ansvarig för bland annat hur kommunen (miss)sköter ishallfrågan även om hon säkert kan krypa bakom någon tillsatt kommitté (i det här fallet det som kallas Anläggningsgruppen) som politiker plägar göra.

Karin Thomasson har naturligtvis inget ansvar i hur den här frågan har skötts historiskt, det har nu gått mer än 20 år sedan den gamla Z-kupolen eldades ner. Men den här gången drog hon ner hela brallan med sitt uttalande, dessutom påspätt med ”” (Thomassons egen blogg den 13 augusti).

Jag skrev det redan förra våren; Karin Thomasson har varken kunskap eller intresse av att driva ishallsfrågan i mål.

Jag var också kritisk mot Thomasson i en krönika förra hösten. Då kastade sig borgmästaren själv (Jens Nilsson) över tangentbordet till Thomassons försvar. ””, skrev Nilsson i ett mejl. Dessutom manade han mig till ””.

Hmmm.

Jag skrev efter det beramade mötet i Folkets hus förra våren att det skulle dröja länge innan vi fick en lösning på ishallsfrågan. Thomasson undrade då i ett inlägg i LT på vilket möte jag varit och hur jag kunde dra en sådan slutsats.

Nu säger Thomasson själv att det kan ta ytterligare fem år innan issporterna får en lösning. Det blir alltså sex år efter Folkets hus-mötet.

Jag skrev alltså att det skulle ta lång tid. Men jag trodde naturligtvis inte att det skulle handla om sex år (och vem vet om det blir en ishall över huvud taget). Att sedan ha mage att skylla långbänken på tillståndet i omvärlden är ju bara pinsamt.

Så, Jens Nilsson. Vem är det som borde skärpa sig, egentligen? Jag påstår att Thomasson är en belastning för ditt parti och Z-hallen en skam för Östersunds kommun.

Intressant är också ishockeyns hållning i ärendet. Länge var man rätt bullriga i sin kritik (Tord Wickzell bland andra) men under det senaste året har man mer eller mindre krupit på knäna för kommunledningen för att inte störa relationerna, samtidigt som man jobbat intensivt för att plocka fram olika förslag, både hur en ny anläggning ska se ut och hur den ska kunna finansieras.

Man trodde helt enkelt på att hovsamheten skulle få spaden fortare i marken.

Nu vet vi ju vad det var värt. ””

Mer läsning

Annons