Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Driftingen lockade storpublik trots regnet

Fyrahundra personer trotsade regnet för att titta på den första Drifting som någonsin anordnats i Strömsund.

Annons

För första gången någonsin fick strömsundsborna uppleva "Drifting".

– Drifting är en sorts konståkning för bilar, säger Christer Svanberg från Svanbergs Däck & Fälg, vilka tillsammans med Folkes Bil såg till att showen kom till stånd.

– Man ska inte köra fort, utan det gäller att köra snyggast.

Driftingen höll till på industriområdet i Strömsund, vid Engcon. Vädret var det sämsta tänkbara hela dagen, men innan showen började blev det uppehåll i regnandet, och 350 personer hade lockats dit, förutom de femtiotal som jobbade med evenemanget.

Arrangörer var Holeshot & Co från Vilhelmina, vilka bjöd på show, med egna bilar och dessutom "Vilden från Vilhelmina", stuntmannen Sune Andersson och hans motorcykel.

– Han är väldigt duktig. Tyvärr medförde vädret dåliga förhållanden, det blöta underlaget gjorde att han inte kunde utföra alla sina trick, säger Christer Svanberg.

Även ett tiotal lokala förmågor ställde upp och visade sina bilar, och vad de kunde uträtta med dem. Christers bror, Magnus Svanberg, var en av dem, och hans bil blev överhettad och tog eld.

– Det blev för varmt, men vi släckte elden med en brandsläckare, så det var aldrig någon fara.