Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dricka kaffe är ett lagom stort projekt

Vår, det är ju helt underbart. Speciellt efter en ganska tafflig och halkig vinter. Och vilket vårväder vi har haft. Det var vi värda.

Men då är det ju det här, med en massa projekt. Jag är så projekttrött trots att jag knappt fullföljt några av de stora inom- eller utomhusprojekt som påbörjats i det hem där jag bor. Jag vill bara dricka kaffe, möjligen doppa en skorpa, och leka lite med gossebarnet i sandlådan.

Men det ligger ju på, det är ju tusen saker som ska göras och vi har gjort ambitiösa listor vad som borde göras och prioriterat på dessa listor och delat upp det i vad som bör göras inne och vad som bör göras ute. Ja, ordning och reda så långt alltså. Men sedan tycker jag att det är dags att dricka lite kaffe eller gå en sväng till sandlådan.

Sambon gräver just nu en sorts dike, där det ska planteras en häck. Det kommer säkert att bli jättebra, men jag kommer knappt ens med några uppmuntrande tillrop. Jag tittar på och säger att det där blir nog bra. Så stor är alltså min projekttrötthet att jag orkar knappt med projekten även om jag inte behöver göra något.

Finvädret har ju spätt på hela verksamheten i min närhet. Hur ska häcken (den som redan finns) klippas? Var ska det odlas och hur? Vad ska vi köpa för gräsklippare? Oj, oj, både beslut att fatta och saker som ska genomföras. Jag hummar med och tänker att jag tar det på uppstuds. Det strider ju egentligen mot allt jag lärt mig om manegementteori och vad livets skola lärt mig om hur man får saker gjorda. Men kaffe både gör jag och bidrar till att vi har hemma.