Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Draxten förvånar

Annons

Det förvånar mig, säkert lika mycket som läsarna, att istället för att välkomna en utredning så anklagas jag för att vara lögnare av kommunens högsta politiker Sven-Åke Draxten (S). Jag har fått till mig siffror som ligger till grund för att jag kräver en opartisk granskning av affärer, avtal och faktiska kostnader mellan Bräcke kommun och Folkets hus. De siffrorna visar en kostnadsökning på över 100 procent mellan år 2009-2013. Såna ökningar borde få vilken kommunpolitiker som helst att vilja se över kostnadsutvecklingen. Sven-Åke Draxtens (S) reaktion gör mig bara stärkt i vetskapen att det behövs någon i Bräcke kommun som vågar ställa de objektiva men tydligen obehagliga frågorna. Vi är några Centerpartister som är beredda att göra det.

Min önskan är inte att dra Bräckes varumärke i smutsen, eller komma åt någon förening eller enskild person. När utredningen är gjord får vi utvärdera om resultatet är bra eller dåligt för de inblandade. Jag noterar dock att Sven-Åke Draxten medger att den nya upphandling ökat kostnaderna med ca 26 procent på fyra år 2010-2013 (fast KPI bara ökat med ca 4 procent), vilket bara det är anmärkningsvärt.

Jag kampanjar för Centerpartiet i Bräcke, för ett bättre företagsklimat, för bättre ordning på kommunekonomin, för justa upphandlingsregler och för bra både stora och små skolor i kommunen. Om det kallas populism så tar jag det med jämnmod.

Jag kämpar vidare.

Theresa Flatmo (C) kandidat till kommunfullmäktige i Bräcke

Med en enorm framtidstro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel