Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drar sig ur trean – Ytterhogdal ersätter?

Junsele drar sig ur division 3 och lägger ned sitt A-lag.

Ytterhogdal kan bli det lag som ersätter.

– Det verkar naturligt, säger Leif Nilsson.

Beskedet kom på måndagskvällen. Huvudstyrelsen i Junsele IF meddelar att de avsäger sig division 3-platsen.

– Vi kommer inte att ha något lag i division 3 den här säsongen. Det saknas både ledning, spelare och ekonomi, summerar Junsele IF:s ordförande Rolf Engström till lokal media.

Närmast till hands att ersätta Junsele är Ytterhogdal som slutade tvåa efter Friska Viljor i kvalet till division 3 mellersta Norrland.

Leif Nilsson, ordförande i Ytterhogdals IK, tror att klubben står i tur.

– Det verkar naturligt. Vi lär få besked från Svenska Fotbollförbundet i dag eller i morgon.ö

Är ni beredda att svara ja på ett eventuellt besked?

– Ja, det tror jag nog. Målet är att alla spelare från i fjol ska komma tillbaka och förstärka med ett antal nya. En av de nya är Brian Wake (i fjol i IFK Östersund).

I en idealisk värld skulle Ytterhogdal helst vilja bli placerat i division 3 södra Norrland.

– Resmässigt är det kanske 70 mil som skiljer mellan serierna. Hamnar vi i den norra behöver vi upp till Umeå tre fyra gånger och dit är det 45 mil. Å andra sidan har vi Frösön och Brunflo i den norra.

Skulle Ytterhogdal flyttas upp till division 3 innebär det problem för den lokala division 4-serien. I så fall är det bara tio lag kvar, vilket ger endast 18 matcher.

– Det är det som folk har synpunkter på. Överlag vill man få till fler tävlingsmatcher och förlänga säsongen, säger Robert Wassdahl på J/H-förbundet.

Wassdahl menar dock att situationen måste anpassas efter verkligheten.

– Visst är det surt att bara få spela 18 matcher, men det är så länet ser ut i dag vad gäller lag och avstånd. Skulle vi öka division 4 får det återverkningar nedåt. Det måste finnas lag i alla serier.

J/H-klubbarna har också tagit ett grundbeslut att division 4 från och med 2015 ska bestå av tio lag.

Fotnot: Övriga lag i division 3 Mellersta Norrland är Brunflo, Friska Viljor, Frånö, Frösö, Gottne, Högakusten, IFK Timrå, Röbäck, Sollefteå, Spöland Vännäs och Umedalen.