Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drar gräsklipparen över ansiktet

/

Nej, det handlar inte om en ny splatterfilm.

Annons
Nej, det handlar inte om en ny splatterfilm. Eller någon ny rakapparat. I stället är det fransmannen Vincent Bousserez fotoprojekt. Som började i en liten undangömd affär i Paris.

Serien heter Plastic life och fotografen Vincent Bousserez har redan visat sina bilder i flera utställningar och tidningar, samt färdigställt bilderna till en fotobok. Grundidén är enkel, han placerar små miniatyrmodeller på och i saker som finns i vårt dagliga liv. Speglar, klockor, ögonskuggor och skålar - det mesta kommer till användning. Men det är inte bara döda ting som får plats. Lika gärna kan en miniatyrfigur välja att dra upp ett spår med gräsklipparen genom en skäggstubbig kind. Eller bestiga ett naket bröst.

- Hur jag kom på idén? En vän tog med mig till en affär som sålde miniatyrmodeller för fyra år sedan. Det var då allt började, och har fortsatt sedan dess. Jag fastade framför minityrerna, tittade på dem och tänkte att jag skulle välja en av dem och ta kort på modellen på olika platser i olika situationer. Efter ett tag hade jag en serie.

Fler av Vincent Bousserez bilder kan du se på www.flickr.com/photos/bousserez och  www.twentyonehundred.fr.


/Amy Lagerman

Mer läsning

Annons