Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatisk DM–final mellan ÖDFF och K/D

Frilägesutvisning, ramträff och straffläggning. DM–finalen mellan ÖDFF och K/D innehöll mycket.
– De gör en jättearbetsinsats tjejerna, det kändes inte som att vi var en mindre, säger K/D:s tränare Tommy Martinsson, som fick se sitt lag förlora på straffar.

K/D, som visar upp en ursinnig form i seriespelet, hade kunnat önska sig en bättre start på DM-finalen mot rivalerna ÖDFF. Redan efter två spelade minuter rann ÖDFF:s anfalls-ess Taiwo Adeshigbin igenom och blev fälld av en utrusande Christina Dineson i K/D-målet. Frilägesutvisning och spel med tio man resten av matchen.

ÖDFF tog ledningen genom Taiwo Adeshigbin, efter en försvarsmiss i K/D, men något bländande övertag trots en per på plan var det inte tal om.

– Första halvlek är ju katastrofal från oss. Men det kan lätt bli såhär, det har jag varit med om som spelare. Det är nog det svåraste du kan råka ut för när du åker på en motståndarutvisning så tidigt, du går ner tio procent mentalt och motståndarna går upp tio procent. Och dom procenten gör skillnad, menar ÖDFF:s tränare Peter Andersson.

I K/D var det främst kvicka Tabita Chawinga som stod för farligheterna. Det var även hon som fixade fram kvitteringen, genom att bli fälld i straffområdet och fixa straff. En straff som Danielle Au förvaltade på bästa sätt.

Hetaste chanserna innan full tid kom via Chawinga i den 75:e minuten för K/D då hon fick en gratischans av försvaret, och en ramträff efter hörna för ÖDFF i matchens slutskede. Men matchen slutade oavgjort och det beslutades att den skulle gå direkt till straffsparkar. En straffläggning som ÖDFF alltså såg till att vinna.

– I andra halvlek så höjde vi tonen och sa att vi måste ha någon vilja att vinna den här matchen, säger Peter Andersson i ÖDFF, som under första halvlek tyckte att det spelmässigt verkade som om K/D hade det numerära övertaget.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match, säger Tommy Martinsson.

Tråkigt för ÖDFF är att målsprutan Taiwo Adeshigbin verkar ha slagit upp sin gamla skada som höll henne borta från stora delar av vårsäsongen. Hur länge hon blir borta är ännu oklart.

Matchfakta

ÖDFF–K/D 1–1 (1–0) 5–4 efter straffar

Mål: 1–0 ('27) Taiwo Adeshigbin, 1–1 ('49) straff Danielle Au.

Varningar, ÖDFF: Olivia Bagnall, Caroline Röstlund, Matilda Johansson

Rött kort: Christine Dineson