Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatik när Skoglund tog nytt championat

Rikard N Skoglund försvarade titeln som champion efter en rafflande slutstrid med Bo Eklöf.
– När Eklöf vann med Remelden trodde jag att det var kört, sa en glad Rikard N Skoglund efter att han fått på sig segerkransen.

Hästar från sammanlagt sju travbanor fick segerdefilera när Ovalla körde sin årsfinal. Men inte en enda jämthäst satte nosen först.

Ulvsås Ballerina såg ut att kunna en jämtseger i allra sista loppen när hon kom ut efter invändig resa. Men hon kunde aldrig gå i riktig närkamp med vinnande Brännas Brago.

Det blev i stället en tvåbent aktör från Jämtland som fick hyllas. Östersundstränaren Rikard Skoglund kunde nämligen bärga hem championatet precis som förra året.

Han avgjorde med Jan Nordh-tränade Tequila Tösen G.K. i lopp 6 som vann enkelt efter att riktigt vass start.

– Hon var väldigt startsnabb och när vi kom till ledningen trots tillägg så förstod jag att chansen var bra. Men trots segern trodde jag inte att jag skulle vinna championatet eftersom Bo Eklöf körde favoriten Fury Tooma i loppet efter och kunde avgöra med den, berättade Skoglund.

Men Fury Tooma snuvades på ledningen av Ulf Ohlsson och Venus Bob som ledde varje meter.

Fury Tooma och Bo Eklöf fick nöja sig med andraplatsen och championatet gick till Skoglund.

– Det är klart att jag värderar det högt att bli champion. Jag vann visserligen bara fyra lopp i år på Ovalla, men det är inte så lätt att vinna. Jag brukar jämföra det med speedway att köra här. Det är vassa armbågar emellanåt, sa Rikard N Skoglund och skrattade.

X X X

Mr 100 procent på Ovalla i år är Micael Melander. Han körde två lopp i år och båda slutade med seger. De båda loppen var för övrigt de allra två sista under årsfinalen med Idun och Brännas Brago.

– Så här skulle det vara varje dag, sa en nöjd Melander.

* * *

Norska kallblod och Bo Eklöf går bra ihop. Nu lotsade han Remelden till seger trots ett sista varv i dödens.

– Jag är verkligen tacksam över att ha fått köra den här hästen vi de flesta starterna i Sverige, sa Eklöf.