Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatik när Jämtland vann

Det blev dramatiskt värre när Jämtland besegrade Järva med 48–47.

– Det var väldigt spännande, slutsekundera blev nervösa, säger coachen Dennis Cooper efter vinsten.

Redan på förhand stod det klart att detta var Tanisha Woodwards sista match för Jämtland Basket.

– Sett över hela säsongen har hon varit väldigt stabil. Huvudsyftet med värvningen var att ge våra unga spelare mer speltid och det tycker jag har fungerat bra. Sen kan man ibland få intrycket av att hon har mer att ge, men hennes toppar har varit väldigt höga, säger Cooper.

Och Coopers beskriv på Woodward stämde bra in på hennes insats i dag, topparna var höga men dalarna låga, men inledningsvis fick både hon och Jämtland en smakstart.

Redan efter fyra minuter hade gästerna från Stockholm tagit time-out. Jämtland ägde spelet under korgarna och i matchens början var det oförståligt att dessa lag låg på samma poäng inför dagen.

Järva arbetade sig dock tillbaka och efter första halvlek hade man också gått förbi Jämtland med siffrorna 25–21.

Hemmalaget bet dock ifrån och inför sista kvarten hade man återtagit ledningen med 34–33.

Sista kvarten blev nervkittlande. Med tre minuter hade Järva ledningen med 44–43 men Erica Gavelins trepoängare med tre minuter kvar satte Jämtland i förarsätet. Och när sedan Tanisha Woodward visade sig från sin bästa sida och satte en elegant lay-up var segern nära.

Men slutminuten blev onödigt spännande. Järvas Emelie Enjebo förvaltade en trepoängare efter ett bolltapp och Järva hade också bollen med två sekunder kvar på matchklockan. Men Jämtland kämpade frenetiskt och kunde få med sig tre pinnar.

Detta trots att Dennis Cooper fick bevittna slutminuterna från läktaren.

– Först fick jag en teknisk foul för vi hade för många spelare, sen klagade jag på ett domslut och de gav mig en andra foul, men så kan det bli ibland.

– Det var mycket hjärta i dag och skönspelet uteblev från båda lagen, men jag tycker ändå tjejerna uppträder coolt när det blir jämnt, oftast blir vi stressade när vi inte behöver vara det, det är ett problem vi måste lösa, avslutar Cooper.

matchfakta:

Jämtland Basket–Järva 48–47 (15–11, 6–14, 13–8, 14–14)

poäng: Tanisha Woodward 18 p, Danielle Elvbo 7 p, Frida Joelsson 7 p, Erica Gavelin 6 p, Elin Glantz 4 p, Alexandra Andreou 4 p, Emelie Aronsson 2 p