Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatik i Folkrace–final

Sveriges bäste folkraceförare Daniel Wall, Mantorp, vann herrklassen lätt vid helgens tvådagarstävling på Lungre.

Finalen blev annars dramatisk med en spektakulär voltning där Daniel Andersson, Timrå, blev påkörd bakifrån. Han fastnade i ett räcke och hade ingen chans när bilen lyfte och voltade.

Bakom blev det därefter en del problem. Det här gynnade Daniel Wall som kunde åka i sitt tempo och vinna bekvämt.

Wall debuterade i Östersund denna helg och gjorde det genom att bli tre gånger etta i kvalen, en gång tvåa och sen alltså säker triumf i A-finalen.

– En bra helg och jag gillar verkligen det här, konstaterar den meriterade segraren, som även kör rallycross och rally, så ratta bil i höga farter behärskar han.

Robert Karlsson kom till slut tvåa i A-finalen, men det efter diverse karambolage under loppet. Han hade annars fyra raka kvalsegrar, men räckte bara inte till mot Wall i finalen.

Kusinen Peter Karlsson såg annars segerfarlig ut i kvalen i lördags. Fast ett brutet styrstag stoppade honom i sista kvalheatet. Efter svetsning kom han tillbaka och vann C-finalen, men punkterade sen i B-finalen där i stället Magnus Halvarsson imponerade och knep en A-finalbiljett.

Fast i finalen var det sedan Magnus tur att få problem med styrningen och han blev näst sist, stående kvar mitt på banan med problem.

Folkracehelgen på Lungre lockade runt 400 åskådare på söndagen, trots iskylig västvind och låg temperatur. Men folket trivdes.

Damklassen togs hem av Camilla Wistemar, Södra, efter att länge tätstridande Anneli Andersson och Jennifer Näslund krokat ihop med varandra på slutvarvet. Segerstriden slutade alltså med att en tredje tjej vann. Lite snöpligt kan tyckas, men sådan är ju Folkrace–sporten där fysisk kontakt är tillåten och onekligen kryddan på anrättningen.

För resultat: Se Jämtlands motorklubbs hemsida