Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramaten satsar på barn och unga

Annons


Marie-Louise Ekman stuvar om på Dramaten. Hösten 2009 flyttar Unga Dramaten in i Elverkets lokaler. På så sätt får barn- och ungdomsverksamheten större utrymme och tyngd, medan den ordinarie verksamheten på experimentscenen flyttas till Dramatenhuset.

-Marie-Louise Ekman har precis informerat personalen. Hon ser det som naturligt att en så framgångsrik verksamhet som barn- och ungdomsverksamheten på Dramaten får större utrymme, säger Ulrika Nilsdotter Geiger, presschef på Dramaten.

Marie-Louise Ekman tillträder som chef för Dramaten vid årsskiftet. Beslutet att låta Unga Dramaten få tillträde till Elverkets lokaler är den första viktiga fingervisningen om vad hon har för framtidsplaner. Precis som tidigare kommer Agneta Ehrensvärd att vara chef för barn- och ungdomsutbudet.
Beslutet applåderas

Marie-Louise Ekman själv har avböjt att kommentera förändringen. Men Elverkets konstnärlige ledare Stefan Larsson, som avslutar sitt uppdrag den sista juni 2009, applåderar hennes beslut.

-Det är alldeles rätt som Marie-Louise gör. Det är en ny chef, ett nytt grepp, nya tider. Det är rätt att spola rent och syresätta huset, både på Elverket och Dramaten, säger han.

Han menar att många av de erfarenheter som gjorts på Elverket successivt har förts över till moderhuset. Och han tycker inte att teaterpubliken behöver vara orolig för att den nyskrivna dramatiken ska få en mindre stark ställning nu när specialscenen försvinner.
Stor medvetenhet

-Naturligtvis kan det procentuellt inte bli lika mycket som det varit på Elverket. Men det finns en stor medvetenhet på Dramaten om betydelsen av nyskriven dramatik. Och Agneta Ehrensvärd tar också fram nyskriven dramatik, det är nog ingen större fara, säger Stefan Larsson.

När tjänsten som chef för Dramaten utlystes sökte Stefan Larsson jobbet, men styrelsen valde i stället Marie-Louise Ekman som Staffan Valdemar Holms efterträdare. Larsson kommer i framtiden att verka som frilansande regissör, bland annat på Dramaten.

Mer läsning

Annons