Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragracing på Hedlanda

De två sista dagarna av Midsommaryran var dragracingen på Hedlanda flygfält den stora begivenheten. På midsommarafton kom över tusen personer.

– Yran har totalt sett varit början på något riktigt stort och allting har fungerat superbra, sa yrangeneralen Örjan Eriksson.

Annons

Mikael Söderholm från Norderåsen i Jämtland kom till dragracingen i sin gamla Volvo PV 444 av 1953 års modell. En riktig veteran således.

– Arrangemanget här på Hedlanda är bland det bästa jag varit med om, kanonbra helt enkelt, blev Mikaels betyg.

Han har ägt sin gamla PV i ett års tid och brukar delta i en del dragracing-och backtävlingar.

Örjan Eriksson berättade att även midsommardagskvällens festligheter på Hede folkpark med bland annat Kingen och Von Benzo med Jay Smith drog över tusen personer. Lite av den gamla stämningen från folkparkens stortid med andra ord.

– Även cruisingen i Hede var mycket lyckad, ungefär lika många fordon som vid cruisingen i Sveg på midsommarafton, sa yrangeneralen.

Inte mindre än hundratalet personer har välvilligt ställt upp och jobbat under yrandagarna. Och en sak kan man vara säker på, är tillbaka förmodligen ännu häftigare nästa midsommarhelg.