Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragons riskerar att kastas ut ur ligan

Sundsvall Dragons har några svettiga månader framför sig. Är inte klubbens ekonomi i ordning efter årsskiftet blir det inget spel i Svenska Basketligan nästa år.

– Nej, finns det oreglerade skulder när ansökan görs blir det avslag.

Det säger Mats Carlson, ordförande i Svenska Basketbollförbundets tävlingsutskott. Det finns färska exempel på att han står vid sitt ord. Inför årets säsong kastades först Stockholm Eagles ut ur Sveriges högsta basketliga, tätt följt av 08 Stockholm.

Sundsvall Dragons har gjort en avbetalningplan för skulden på runt 200 000 kronor gentemot Sundsvalls kommun för bland annat hallhyra. Enligt klubbdirektören Anders Jansson har inbetalningar gjort till olika inkassoföretag för att reglera skuldberget hos Kronofogden. Nyliga avbetalningar på skatteskulden finns registrerade, men under tisdagen var den totala skulden fortfarande närmare 800 000 kronor.

Laget tränade som vanligt i Sporthallen under tisdagskvällen – men fortfarande utan stjärnan Alex Wesby. Varken Wesby, hans agent eller representanter för Sundsvall Dragons valde att uttala sig under tisdagen, men situationen lär påverka spelarna.

Det säger Sigurdur Hjorleifsson, pappa till Jakob Sigurdarson och agent till både honom och Hlynur Baeringsson.

– Jag har inte hört något om att den ekonomiska situationen skulle ha påverkat dem på något sätt, men det är klart att de känner en viss oro.

Om tre månader måste balansräkningen väga jämnt – i februari avgörs Sundsvall Dragons framtid – i alla fall för kommande säsong.

– Det är väldigt enkelt. Finns det oreglerade skulder när ansökan till Basketligan görs i februari blir inte Dragons godkända, säger tävlingsutskottets ordförande Mats Carlsson.

Artikeln kommer från st.nu