Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drack sig fulla på skolan

För ett par veckor sedan omhändertogs några elever på en högstadieskola i Krokoms kommun då de druckit sig berusade på skoltid. Nu tar skolan krafttag i det förebyggande arbetet kring alkohol och droger.

Annons

Det var för ett par veckor sedan som en grupp elever under skoltid drack sig så berusade att en av dem fick föras med ambulans till sjukhus. Situationen ses som allvarlig och händelsen har nu gjort att skolan tillsammans med kommun, polis och socialtjänst inlett ett samarbete för att informera och förebygga liknande händelser i framtiden.

– I första skedet träffade vi berörda elever och deras föräldrar och gick igenom vad som hänt. Sedan gick vi ut med ett informationsbrev till resten av skolan som följs upp av ett möte om en vecka, säger skolans rektor.

– Dels finns åtgärder på gruppnivå med diskussioner i klasserna. Parallellt finns ett intensivt åtgärdsplanerande för framtiden.

Åtgärdsplanen handlar om att bygga upp en trygghet i skolan och informera om riskerna kring alkohol och droger. Skolan ska bland annat inleda ett samarbete med elevhälsan på Krokoms kommun för att utarbeta hur insatserna ska se ut. Det ingår i skolans uppgift att ta upp sådant i undervisningen och det blir extra viktigt nu, menar rektorn, som ändå upplever att de flesta tagit situationen på ett lugnt sätt.

– Det har aldrig hänt något sådant här tidigare och det känns oerhört tråkigt att det inträffat. Samtidigt är det viktigt att sätta in situationen i ett sammanhang att utgå ifrån i det långsiktiga arbetet kring alkohol och droger.