Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drabbade skogsägare träffades

Intresset var stort när skogsägare fick råd om sin stormdrabbade skog.

Annons

Folkets Hus i Strömsund blev fullsatt när 70 skogsägare träffades för ett informationsmöte med Norrskog under torsdagskvällen. Några av skogsägarna på plats var mycket hårt drabbade. Rådgivare och produktionspersonal från Norrskog informerade och svarade på frågor.

– Det viktigaste som vi informerade om var att säkerheten är viktigast. Man ska inte ge sig ut i skogen om man inte ha väldigt god kunskap, säger Annika Lidgren, kommunikationschef på Norrskog.

Många skogsägare undrade vad de ska göra efter stormen.

– Vi har fem till sex råd som vi ger. Det första är att gå ut och inventera fastigheten och rita in det på en enkel karta. Det är väldigt bra om man tar kontakt med våra skogsrådgivare för rådgivning. Vi säger också att man ska anmäla skadorna till försäkringsbolaget och anmäla avverkningen till skogsstyrelsen.

Vad sa de drabbade skogsägarna?

– Det var både och. En del är klart ledsna, de har skött sin skog och har gallrat den enligt konstens alla regler. Sen blåser livsverket ner, det är ju inte kul. Men samtidigt var det inte en uppgiven stämning. Vi kommer ju måsta leva med fler stormar om vi ser på utvecklingen av klimatet, säger Annika Lidgren.