Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doug Seegers på Gamla Teatern

Doug Seegers knockade Östersundspubliken. En till bredden fylld Gamla Teatern i Östersund kokade ordentligt under en timme i fredagskväll. Den timmen tillhörde Doug Seegers.

Dock var det Bjärmetjejen Ellen Sundberg som totaldominerade Rolling Rootsy Revue, den ambulerande festivalen med americana som underrubrik som gästade Östersund i fredags. Förutom sin egen konsert gästade hon både Doug Seegers och Israel Nash. Detta bådar gott inför framtiden för Jämtlands klart lysande americanastjärna.

Då jag i festivalens paus passade på att färdigställa recensionen av första akten fick det till följd att jag helt missade Kirunas skönaste band Willy Clay Band. Enligt flera festivalbesökare var de på topp, som alltid.

Minst hälften av publiken hade i första hand kommit för att se Doug Seegers, känd från tv. Har man som Doug växt upp i en cowboyfamilj är countrymusiken ens hemmaplan. Visst kan Doug country, jag måste erkänna att han är bra men det är ett rejält steg till högsta divisionen. Kompbandet, som till större delen består av Östersundsgrabbar är klockrena. Mot slutet av showen dyker Ellen upp och då glimrar det till på riktigt.

Innan nästa artist ens hinner rigga upp sina instrument har festivalens besökare reducerats till knappt hälften. Lite som att se fotboll-VM:s kvartsfinaler och vägra se semifinal och final. Ni som inte stannade, skyll er själva. Då klev Jason Isbell and the 400 unit upp på scenen. Klanderfritt tar de sig genom setet. De spelar en superb studiomusiker country. Exakt som på skiva. Lite tråkigt i längden men det hettar till mot slutet när keyboardisten plockar upp dragspelet och de släpper loss ordentligt.

Exakt där tar Israel Nash och hans band vid. Sedan ökar han bara och visar vem som är kvällens gigant. Om Israel är kung av americana, är Ellen Sundberg prinsessa och återigen gästar hon på scenen denna gång med gänget som hon spelat in sin nästa platta med. Israel Nash gör det för fjärde gången i Östersund, jag tokskäms att jag inte sett honom tidigare. Jag kommer inte att missa nästa tillfälle. Israel Nash är det bästa i musikväg på länge i Östersund. Sammanfattningsvis en synnerligen trevlig festival. Det är bara att hoppas att Rolling Rootsy Revue återvänder till vår lilla stad där americanaljusen har tänts.