Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doris Klang

/

Annons

Mamma har lämnat oss, hon somnade in vid en ålder av 88 år i sitt hem på Önero, Frösön, omgiven av sina barn. De sista tio åren tillbringade hon på Valla servicehus där hon fick en bra omvårdnad av en fantastisk personal.

Mamma var yngst i en syskonskara på nio barn. Född och uppvuxen i Skellefteå. Hon fick tidigt hjälpa till i hemmet och bistå sin mamma där familjen var stor. Tidigt i ungdomen träffade hon vår pappa Curt och 1945 gifte de sig, flyttade till Östersund 1946 där hon hade två av sina syskon.

Hon var då hemma och skötte om familjen under tiden vi syskon var små men i slutet av 50-talet började hon arbeta deltid hos Brandel & Co. På Lagerköp arbetade hon tills hon på grund av sjukdom var tvungen att sluta då hon fick svåra ryggproblem.

Mamma blev änka 1996. Hemmet har varit mycket viktigt för henne och hon har alltid ordnat det trivsamt och smakfullt omkring sig. Hon var väldigt duktig på att sjunga och som barn kunde man ofta vakna av hennes glada sånger. Hon författade också många roliga tal och visor som uppskattades av hennes vänner och hon hade alltid nära till skrattet.

Blommor var hennes stora passion och hon hade alltid prunkande rabatter både vid fritidsställen och vid radhuset på Blomstervägen. De resor som hon hann göra har varit mycket glädjerika.

Mamma sörjs närmast av barnen med familjer, barnbarnen, barnbarnsbamen, syster i Holmsund, svägerskor och många vänner.

Sov gott och tack för allt.

Mer läsning

Annons