Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms för stöld av motorcyklar

Två pojkar i tonåren har dömts till ungdomstjänst av Östersunds tingsrätt efter att de stulit två motorcyklar.

Stölden av motorcyklarna skedde sommaren 2013 i Bräcke kommun. De båda pojkarna begav sig tidigt en morgon till ett avskilt ställe där motorcyklarna hyrdes ut. Nycklarna satt i de båda fordonen så pojkarna kunde starta dem och köra från platsen.

En av de båda pojkarna säger till domstolen att han senare fick dåligt samvete och ringde därför till polisen för att erkänna brottet.

Den andre pojken nekar helt till inblandning i stölden. Tingsrätten har dock valt att inte tro på honom. De båda pojkarnas åldrar har bidragit till att de inte dömdes till fängelse. Domen blev i stället ungdomstjänst. Pojkarna ska också solidariskt betala 13 000 kronor i skadestånd till den som ägde motorcyklarna.

En jämnårig flicka åkte även hon med till uthyrningsstället men frias av tingsrätten från misstankar om delaktighet i brottet.