Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domen mot norrmannen överklagas

Åklagaren har överklagat domen i det så kallade campingmordet. Stig Andersson anser att norrmannen antingen dömas för grov misshandel och grovt vållande till annans död eller att hovrätten dömer mannen för grov misshandel men höjer fängelsestraffet till fyra år.

Åklagare Stig Andersson har vänt sig till hovrätten och överklagat domen mot den mordmisstänkte norrman som tingsrätten dömde för grov misshandel. I första hand yrkar åklagaren att hovrätten dömer norrmannen för grov misshandel och grovt vållande till annans död till fängelse i fem år. I andra hand yrkas att hovrätten med ändring av tingsrättens dom dömer norrmannen till ett väsentligt längre fängelsestraff.

Stig Andersson menar att tingsrätten dömt bevisningen felaktigt. I inlagan till hovrätten skriver Stig Andersson också att det genom förhör med bland andra rättsläkare är ställt utom rimligt tvivel att kvinnan avled på grund av en kombinationsförgiftning. Enligt åklagaren är förgiftning den enda kvarvarande möjliga dödsorsaken.

Stig Andersson anser också att även om hovrätten gör bedömningen att kvinnan medvetet underkastat sig misshandeln så är straffvärdet högre än vad tingsrätten beslutat om. Åklagare Stig Andersson anser att straffvärdet är fyra års fängelse istället för fängelse i ett år och sex månader som tingsrätten dömde mannen till.

Det var i april 2007 som polis och ambulans kallades till en stuga på Östersunds camping. Där fanns en avliden norsk kvinna och hennes pojkvän. Initialt trodde polisen att kvinnan dött en naturlig död. Men ett par dagar senare misstänktes att mannen orsakat kvinnans död.

Efter många turer blev det rättegång i Östersunds tingsrätt i mars i år. Tingsrätten dömde mannen till fängelse i ett år och sex månader, i samband med domen förklarade domare Göran Ingebrand att det saknades teknisk bevisning och att polisutredningen var undermålig.

En vecka efter att domen förkunnats vände sig den dömde norrmannen till hovrätten och överklagade domen. Han anser att han ska frias helt.