Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domen för Lillhärdalsolyckan överklagas

Tingsrättens dom i det uppmärksammade målet kring Lillhärdalsolyckan har överklagats till hovrätten. Såväl anhöriga, inblandade i olyckan och åklagare har lämnat överklaganden.

Domen mot den man som med motorcykel körde på en flicka i Lillhärdal, så att hon avled av sina skador, har överklagats.

Kammaråklagare Mikael Bäckström yrkar till Hovrätten för Nedre Norrland att mannen ska fällas för grov vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till annans död och på samma linje går även advokat Cilla Lindahl som är ombud för de tre övriga flickor som var med vid olyckstillfället.

Familjens ombud, advokat Malin Dromberg, går ett steg längre då hon åberopar dråp i första hand och alternativt grovt vållande till annans död samt grov vårdslöshet i trafik.

Den dom som tingsrätten fastställde var olovlig körning med en påföljd av skyddstillsyn samt 60 timmars samhällstjänst. De inblandades skadeståndsanspråk ogillades också av tingsrätten.