Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för strypgrepp på ordningsvakt

19-åringen från södra Jämtland ville hjälpa sin kamrat som brottades ned under en blöt tillställning på Vemdalsskalet i våras. Han kastade sig över en ordningsvakt och tog strypgrepp.

Nu döms han för våld mot tjänsteman.

Det var i april som 19-åringens kamrat brottades ner av en ordningsvakt under en danskväll på Högfjällshotellet på Vemdalsskalet. En polisassistent som också fanns på plats berättar att hon såg ordningsvakten och restaurangansvarige mota ut en stökig besökare. Då plötsligt dök 19-åringen upp och tog ett strypgrepp på ordningsvakten bakifrån. Han höll fast i gott och väl 20 sekunder innan polisen och en annan ordningsvakt lyckades avvärja angreppet.

I tingsrätten har 19-åringen sagt att han inte förstod att han hoppade på en ordningsvakt. Han trodde det var slagsmål och ville hjälpa sin kamrat. Vid tillfället hade 19-åringen druckit åtta öl, tre sex shotar à sex centiliter och två drinkar.

Mannen döms för våld mot tjänsteman till samhällstjänst i 50 timmar, villkorlig dom. Ordningsvakten ville också ha ett skadestånd på 5000 kronor, men det säger tingsrätten i Östersund nej till.