Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för sexbrott frias

Under flera år har mannen varit anklagad för att ha begått sexualbrott mot sin före detta sambo och parets gemensamma barn. Nu har ärendet avgjorts i hovrätten som friar mannen på alla punkter.

Annons

Tingsrätten dömde mannen till 70 dagsböter sexuellt ofredande mot hans tidigare sambo. Mannen var också åtalad för grov kvinnofridskränkning, grovt sexuellt övergrepp mot barn och våldtäkt mot barn, men den delen av åtalet ogillades i tingsrätten.

Både mannen och åklagaren överklagade tingsrättens domslut till hovrätten. Åklagaren yrkade att mannen skulle dömas till ett långt fängelsestraff och dömas till ansvar för de grova brott mot både den före detta sambon och parets gemensamma barn som åklagaren väckt åtal för.

Men hovrätten menar att det inte finns något som visar att mannen begått de brott han åtalats för, där ogillar hovrätten åtalet i sin helhet. Det innebär att hovrätten också upphäver tingsrättens dom om sexuellt ofredande. Hovrätten bedömer att åklagarens samlade bevisning mot mannen inte visar att han begått de brott han anklagats för.

Mannen frias alltså helt från misstankarna om brott mot den före detta sambon eller barnen.