Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domaren just nu: Spel är omöjligt

– Planen är ospelbar just nu.
Domare Per Milin, Gävle, gjorde sin första inspektion av Vapenvallen kvart över två. Hans besked var entydigt:

– Får vi inte bort vattnet som finns i planen går det inte spela fotboll här. Åtminstone inte klockan 16.00, var hans klara konklusion av nuläget.

Det som väntar nu är en massiv insats av Huskvarnas supportrar för att om möjligt kunna med handkraft få undan vattnet från gräsmattan. Om det går är osäkert. Dessutom krävs hjälp ovanifrån, det vill säga inget mer regn, för i så fall går det här inte alls. Knappast imorgon heller, för då har SMHI spått ytterligare skyfall över Huskvarna/Jönköping.

Domarna inspekterade alltså planen för en liten stund sedan. Genom att kasta upp bollen i luften på ett flertal vattendränkta platser och bedöma studsen, försökte de bilda sig en uppfattning om spel i Superettan var möjligt.

- Tyvärr går det inte som läget är just nu, menar Per Melin. Sen får vi se i samband med uppvärmningen hur läget är då. Och om det eventuellt går flytta fram matchen i så fall någon timme, men vi får avvakta ytterligare en tid, menar domaren från Gävle.