Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dom mot Brottningsförbundet hävd

Annons


Svenska brottningsförbundet har strukits från sportens internationella brottslista.

Fila, det internationella förbundet, upphävde på tisdagen alla sanktioner mot Sverige.

Fighten för att Ara Abrahamian och förbundskaptenen Leo Mylläri ska få sina domar överprövade, fortsätter däremot.

De upphävda sanktionerna för Sverige betyder mycket. Sverige får arrangera internationella brottningstävlingar igen och förbundet slipper böter på motsvarande 337 000 kronor.

-Vår advokat fick beskedet från Fila i samband med en hearing, säger Jan Holmqvist, ordförande i det svenska brottningsförbundet, till TT.

-I samband med den avkunnade Fila dom direkt.

Mötet som det svenska förbundets advokat Jorge Ibarrola hade, var med det speciella sportråd som Fila har för sådana här överklaganden. Tre delegater fanns med, inklusive Tzeno Tzenov, Bulgarien.

Holmqvist är glad och nöjd över att sanktionerna mot Sverige nu är borta. Samtidigt noterar han att beskeden kring Ara Abrahamian och Leo Mylläri är vaga.

-Fila tycks anse att de var för sent ute med sina överklaganden. Märkligt med tanke på att alla handlingar, inklusive våra, lämnades över samtidigt.

Svenskarnas advokat Ibarrola försökte under hearingen få besked om när Mylläris och Abrahamians ärenden skulle diskuteras och fick då veta att man från Filas sida inte var klar än med det och att arbetet fortsatte.

Någon förklaring till varför Fila delat på ärendena och inte tar upp alla på en och samma gång, vet Holmqvist inte.

Filas besked om de tre domarna kom till det svenska förbundets kansli den 5 november. Mylläris och Abrahamians domar skickades dit och inte till dem personligen. Redan samma dag gick besked från svenska kansliet till Mylläri och Abrahamian.

Överklagandetiden var 20 dagar och beskedet som förbundet fick var att postförsändelsen skulle vara registrerad senast 19.30 sista dagen. Den gränsen klarade man, enligt Holmqvist.

Mer läsning

Annons