Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dolph visar upp sin nya sida

/
  • Förutom Melodifestivalen är Dolph Lundgren aktuell med actionfilmen ”The Expendables” där även Arnold Schwarzenegger och Sylvester Stallone medverkar.  Foto: Christine Olsson
  • Dolph Lundgren, Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw leder årets Melodifestival. Foto: Pontus Lundahl
  • Dolph Lundgren är en av programledarna i årets Melodifestival. ”Jag får gå ut och hitta hoten och tillintetgöra dem”, säger han om sin roll.Foto: Christine Olsson

Han beskriver sig själv som ”grynhård”.

Men något helt annat har drivit upp Dolph Lundgren på Melodifestivalens scen i Örnsköldsvik på lördag.

– Någonstans har du ett hål som du måste fylla, säger han.

Annons

En åldrad playboy står och stretchar i SVT:s korridorer. Iklädd jämn Marbella-bränna och finskjorta genomför Dolph Lundgren de sista förberedelserna.

På lördag gör han – tillsammans med Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw – debut som programledare i Melodifestivalen.

– Förberedelserna har gått bra, det känns kul att det blir av. Att man äntligen får komma upp på scen och spexa lite. Vi har spelat in lite sketcher där jag försöker vara lustig. Jag är med i början och slutet av Melodifestivalen, de här sketcherna ska gå i de fyra programmen emellan, säger han.

Med Melodifestivalen hoppas Lundgren kunna visa upp en ny sida inför svenska folket.

– Jag hoppas att svenskarna får lära känna mig lite. De har bara sett en galning med automatvapen som skjuter ner folk i 20 år. Nu får de se att det finns en riktig person bakom kulissen. Det känns viktigt. Det är det jag jobbar på på ålderns höst.

Livet som internationell filmstjärna tog sin början när Dolph Lundgren träffade och blev ihop med Grace Jones. Han fick en liten roll i Bondfilmen ”Levande måltavla” 1985 där hon medverkade som Bondbrud, vilket ledde till genombrottet som Ivan Drago i ”Rocky IV”.

Lundgren berättar att drivkraften för slagsmål och våld kommer från den svåra barndomen.

– Jag hade en jobbig relation till min far. Pappa var våldsam och jag var lite obstinat. Våldet har blivit en drivkraft. Man åkte på smörj av sin farsa och på den vägen är det. Det var därför jag stack till USA. Det var för jobbigt att vara kvar i Sverige.

I augusti har Dolph Lundgrens nya film ”The Expendables” premiär.

Mer läsning

Annons