Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dollarstore döms att betala obetald hyra

Dollarstore betalade inte hyran för fastighet i Härnösand i juni. Nu döms bolaget att betala hyran samt fastighetsbolagets rättegångskostnader.

Målet inleddes enligt domen genom att fastighetsägaren Nesiva Fastigheter AB ansökt hos Kronofogdemyndigheten om betalningsföreläggande mot Ahlberg-Dollarstore AB.

Detta efter att Dollarstore som har hyreskontrakt på en fastighet i Härnösand fram till mars 2018 inte betalat hyran för juni i år.

Dollarstore bestred ansökan till Kronofogden och på fastighetsbolagets begäran togs ärendet till tingsrätten för vidare handläggning.

Den 10 november kom domen i Härnösands tingsrätt.

Ahlberg-Dollarstore AB döms att betala hyran för juni på 83 028 kronor och 50 öre plus ränta från 1 juni till dess att betalning sker. Företaget döms även att betala fastighetsbolagets rättegångskostnader på 12 868 kronor.

Uppdatering 20/11:

I ett mejl till Mittmedia skriver Dollarstores vd Peter Ahlberg att domen gäller den gamla lokalen Dollarstore hyrde i Härnösand.

"Vi har ändå från starten år 2002 varit i tvist o bråk med förra fastighetsägaren Härnösand. Det har varit allt från betalningar (som under en tid gick till annan privat konto-ägare) till iordningställande av lokalen," skriver Peter Ahlberg och fortsätter:  

"Vi höll inne hyran för juni för att vi ville ha betalt för tidigare utlägg."

Tidigare nyheter om Dollarstore:

Dollarstore i Skåne polisanmäler sabotage – rakblad i hundleksaker hittades i butik

Dollarstore döms för miljöfarlig kemikaliehantering

Dollarstores vd Peter Ahlberg svarar på kritiken

Marcus Persson: Fullständigt omdömeslöst agerat av Dollarstores vd

Lågpriskedjan från Svenstavik gör rekordstor satsning – tänker öppna 18 nya butiker i år

Dollarstores administration flyttar från Svenstavik till Kista – sju personer berörs