Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doldisen som blir Vox humanas toppnamn

– Det är kanske en skräll för många andra. Men jag är politiskt engagerad, säger Morgan Grip som är Vox Humanas andranamn inför valet i kommunfullmäktige.

42-årige Morgan Grip har varit bosatt utanför Härjedalen i över 15 år. För några år sedan återvände han till Sveg och då väcktes det politiska intresset mer eller mindre på allvar.

– Nu ser man Härjedalen med andra ögon och det är en orsak till att man blev ännu mer intresserad, säger Morgan Grip som alltid var allmänt politisk intresserad.

Enligt Morgan så var engagemanget i att förbättra Svegs yttre förhållanden i Svegs samverkansgrupp en starkt bidragande orsak till att det politiska intresset växte eftersom han ser trivseln på både gator och torg för både bofasta och turister som en viktig sak.

– I dag finns det mycket mer att önska på många platser runt om i Härjedalen, menar Morgan.

Men det är inte bara de synliga frågorna som står honom varmt om hjärtat. Han ser stödet till föreningarna inom både kulturen och idrotten som mycket viktiga och han hoppas att turismen kan växa sig starkare. Även den negativa trenden när det gäller befolkningen i kommunen hoppas han kunna påverka med sin och partiets politik.

– Befolkningsmängden måste ökas. Det behövs en ökad satsning på invandring från exempelvis Holland och Tyskland för där finns det ett intresse att flytta till Sverige. Det finns många exempel i Värmland där man lyckats med att få folk från Holland, säger Morgan Grip som själv varit bosatt i Värmlands under 12 års tid.

När han får beskriva sig själv med tre ord är det engagerade, positiv och lyhörd som han lyfter fram. Och det hoppas han ska räcka långt fram när valmanskåren gjort sitt i september och både han och Vox Humana får framträdande roller i Härjedalens kommunpolitik.

– Jag hoppas chanserna är stora men det är upp till väljarna, säger Morgan Grip.