Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldis gjorde hemmadebut

/
  • Härlig spelning. Östersundsbördiga Kristina Westin borde bli mer uppmärksammad i länet.  Foto: Ulrika Andersson
  • Härlig spelning. Östersundsbördiga Kristina Westin borde bli mer uppmärksammad i länet.

Kristina Westin

Bombay Sapphire Club

(Torsdag)

Annons

Det är ett glatt och uppspelt gäng som möter den lilla publikskaran på Bombay S C. Östersundsbördiga Kristina Westin släppte nyligen sin första fullängdare ”A better life” som också är hennes solodebut. Men förutom att hennes låt ”Last goodbye” snurrar på P4-toppen är Westin fortfarande lite av en doldis i länet. Det är synd. Spelningen på Yran är hennes första på hemmaplan och jag är glad att jag inte missade den. Glad för att man blir glad av Kristina Westin.

Hon visar sig ta en självklar plats på scenen. I en flerfärgad volangklänning och en gitarr stadigt placerad på magen utstrålar hon kraft och trygghet. Hennes särpräglade, lite nasala, hesa röst bär de countrydoftande poplåtarna hela vägen. Hon bjuder både på tempo i ”Laura” och ”Glasshouse” och lite lugnare toner i bland annat ”Satisfied”. Blundar man så kan man nästan tro att man är i Nashville.

”Jag hoppas att vi ses snart igen”, säger hon innan scenen åter vilar i mörkret.

Det hoppas jag också. Kristina Westin är värd en långt större publik än den hon hade under torsdagskvällen. Varför inte på Klubb Sam i höst?

Mer läsning

Annons