Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dogge satsar på en filmkarriär

Annons


Latin Kings-rapparen Dogge Doggelito drömmer om att bli en filmstjärna. Nu har han avslutat inspelningarna av komedin "Sweaty beards" och fått blodad tand för skådespeleriet.

-Jag vill bli Sveriges svar på Benicio Del Toro, säger han.

Douglas Leon, mer känd som Latin Kings-frontmannen Dogge Doggelito, har just avslutat inspelningarna av filmen "Sweaty beards", en annorlunda komedi om vikingar. Han sprudlar av energi när han pratar om sin filmroll.

-Det är en komedi på svengelska. Jag är skitdålig på engelska, men det gör det bara ännu roligare. Folk kommer att dö av skratt, försäkrar han, och visar upp en bild föreställande honom själv i helskägg i sin mobiltelefon.
Hösten 2009

Förutom Dogge Doggelito syns bland andra skådespelarna Marika Lagercrantz, Björn Starrin ("Smala Sussie") och "Parlamentet"-komikern Per Andersson i rollistan.

Filmens manusförfattare och regissör, Joakim Jardeby, berättar att man nu diskuterar med filmdistributörer i såväl Sverige som i USA och att planen är att "Sweaty beards" ska gå upp på svenska biografer hösten 2009. Bakom produktionen står Jardebys eget bolag, Bergatroll Film, i samarbete med Silverbullet Film.

-I och med att vi har gjort filmen på engelska är tanken att den ska kunna lanseras internationellt, säger regissören, som beskriver Dogge Doggelito som en "jäkligt duktig" skådespelare:

-Det jag gillar med Dogge är att han är så oerhört äkta rakt igenom. Sedan är han skön och har en grym humor och känsla.
Fler roller

Dogge Doggelito, som tidigare bland annat kunnat ses i "Förortsungar" från 2006, hoppas att den här filmen ska leda till fler erbjudanden:

-Det är roligt att få komma bort från förortsbetonggrejen. Det är bra att visa att jag kan mer, att jag inte bara fastnar i det facket. Jag är så mycket större än det.

TT Spektra: Vad handlar filmen om?

-Den handlar om vikingar. En vikingakung blir av med sin tron, och vi, hans crew, försöker hjälpa honom. Men sedan börjar vi bråka och döda varandra. Jag vet inte hur det går, jag läste inte hela manuset eftersom jag inte är med i slutet. Jag dör efter halva manuset. (skratt)

Samtidigt som han just har påbörjat arbetet med sin kommande skiva vill Dogge Doggelito satsa fullt ut på en skådespelarkarriär. Och den får gärna ta honom utanför Sveriges gränser:

-Jag vill bli Sveriges svar på Benicio Del Toro. Om man kan ta det ännu längre -internationellt - vore det grymt. Men om jag hamnar i Tyskland är jag nöjd.

Mer läsning

Annons