Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödshotade tre via sms

En 22-åring misstänks ha hotat tre andra personer via sms, och skulle de hotade vända sig till polisen skulle de misshandlas eller dö.

Annons

En 22-åring från länet åtalas misstänkt för att hotat andra via sms. Mannen åtalas bland annat för olaga hot och övergrepp i rättssak då han skickat sms till en kvinna där han hotat henne med våld för att hon gjort en polisanmälan. Dessutom har han skickat ytterligare sms till kvinnan där han hotat henne med att hon eller någon av hennes närstående ska dödas eller misshandlas. Åklagaren menar att målet med hoten har varit att få kvinnan att känna fruktan.

Dessutom skickade mannen via kvinnan hot om att en annan kvinna skulle dödas . För detta åtalas mannen för olaga hot.

Dessutom åtalas 22-åringen för försök till utpressning och övergrepp i rättssak mot en man. 22-åringen är misstänkt för att ha försökt få en annan man att betala 5000 kronor. Om inte pengarna betalades skulle den misstänkte så att männen eller någon i hans nära omgivning dog eller misshandlades. I samband med dessa hot dök det också upp sms med hot våld ifall det skulle göras någon polisanmälan.

22-åringen anhölls i sin frånvaro i slutet av augusti, men kunde gripas den 1 september och har sedan dess varit häktad.