Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödshotade sin hyresvärd

En man blev vräkt från sin lägenhet för att han inte betalt hyran. Då hotade mannen hyresvärden och dennes familj.

Nu har tingsrätten dömt mannen till 4 000 kronor i dagböter för olaga hot samt rattfylleri och narkotikabrott.

I rätten har hyresvärden berättat att han skulle avhysa mannen från lägenheten eftersom denne inte betalt hyran. Samtidigt sattes handskrivna lappar upp i trappuppgången med innebörden att hyresvärdens familj skulle dödas. Andra personer vittnade även om att den dömda mannen uttalat hotelser mot hyresvärden och hans familj genom uttalelser till vittnena.

Den nu dömda mannen säger att han mådde dåligt under den aktuella perioden och att han blev arg och besviken över avhysningen. Han medger att han sagt visa negativa saker om hyresvärden till andra.

Tingrätten anser det klarlagt att det rådde osämja mellan mannen och hyresvärden. Men det går inte att styrka att mannen satt upp lapparna med handskrivna hotelser.

Men mannens uttalade hotelser mot hyresvärlden till andra personer har skett anser rätten och därför döms han för olaga hot.

Han döms också för rattfylleri och narkotikabrott, för händelser som inträffat utanför länets gräns.