Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döde fastfrusne var student från Karlstad

Mannen som dog fastfrusen i Susabäcken på måndagen studerade på universitetet i Karlstad och var på studentskidvecka i Åre med kamrater.

Under tisdagen hissades universitetets flaggor på halv stång.

– Det här är en fruktansvärd tragedi, säger Åsa Bergenheim, rektor vid Karlstads universitet i ett pressmeddelande.

Annons

Den man i 20-årsåldern som hittades fastfrusen och död i Susabäcken bredvid Tott hotell var student på universitetet i Karlstad. Tillsammans med en stor grupp studenter besökte han Åre för att delta i studentskidveckan som pågår just nu.

– Det här är en fruktansvärd tragedi. Våra tankar går till studentens familj i deras svåra och smärtsamma stund. Vi tänker också på hans vänner och de studenter som var med, säger Åsa Bergenheim, rektor vid Karlstads universitet i ett pressmeddelande.

– Det som inträffat är oerhört sorgligt och svårt att greppa. Tankarna går till alla anhöriga, vänner och kurskamrater, säger Johnny Johansson, ordförande för Karlstad Studentkår, i samma pressmeddelande.

Under tisdagen hissades Karlstads universitets flaggor på halv stång.

Mannen, som var i 20-årsåldern, hittades under sådana omständigheter att ett grovt brott kunde misstänkas. Efter utredning på plats har polisen kunnat avskriva de misstankarna och dödsfallet utreds som en olycka. Mannen hittades av en privatperson.